Allmänt om fitness kalle  

Skapa tid till träning

Att få tid till träning är inte alltid lätt. De flesta av oss lever stressade liv. Vi har barn som ska hämtas och lämnas. Vi har arbeten och vi har långa pendlingsvägar. För att då också kunna passa in ett par träningspass i veckan i livspusslet krävs arbete och planering. Det är svårt, men det går i de flesta fall om du bara anpassar ditt liv lite bättre.

Lej bort uppgifter

Ett sätt att skapa tid för träning är genom att göra dig av med andra saker som tar tid. Utnyttja RUT- och ROT-avdragen för att kunna köpa dig fri från några av vardagens plikter. Beställ hem mat ibland. Det finns ingen skam i att inte hinna med allt. Utan det är snarare klok självvård att se till att kunna ta det lite lugnt och istället göra något du mår bra av.

Skaffa en bil

Att kapa tiden det tar att ta dig till och från jobbet, samt till och från träningen, är ett annat bra sätt att skapa utrymme för träning. Hos Riddermark bil hittar du ett fordon för de flesta plånböcker. Du behöver inte heller skämmas för att ta bilen till gymmet eller motionsspåret. Visst, genom att gå till träningen bränner du kanske fler kalorier. Men om det innebär att du får mindre tid till att träna det du faktiskt vill har du ändå förlorat på det. En bil är frihet att göra det du vill.

Morgonträna

Att träna direkt på morgonen är ett effektivt sätt att använda din tid. Det ger också bättre träningseffekt än att träna senare på dagen. När du väl har fått träningen avklarad kan du sköta dina andra må bra-rutiner och se till att du blir snygg inför resten av dagen. Även om det här kan kännas motigt i början kan vi garantera att det kommer vara skönt när du väl kommit igång. Nyckeln är dock att gå och lägga sig i tid för att orka upp. Snooze-knappen är din fiende!

Träna under arbetstid

Om du har en friskvårdstimme på jobbet, använd den. Din arbetsgivare kommer inte tacka dig om du avstår din rätt. Om du har ett jobb med flexibla arbetstider kan du också ta en halvtimme längre lunch. Ge dig ut i löpspåret, lyft vikter eller gör yoga. Sedan kan du arbeta in tiden i slutet av dagen istället. På så sätt får du träningen avklarad. Sätt gärna av tid till det i kalendern så att ingen kan störa din träningsplanering genom att boka upp dig på ett möte. Det är också alltid en fördel att ha gymmet nära jobbet. Det är lättare att ta sig tiden om du har det på vägen till eller från arbetet än om du först ska behöva ta dig hem. Då blir det gärna motigt att lämna soffan efter att disk och tvätt är avklarad.