Allmänt om fitness kalle  

Förena gamingen med träningen

Vältränad och superengagerad i gaming – går det? Att spela dataspel kan tyckas vara den raka motsatsen till allt som har med fitness att göra men i själva verket går det att förena de tu. Det finns många spel idag som går ut på att du rör på dig, exempelvis Pokémon Go och Nintendo Just Dance, men också roliga sätt att sätta egna mål.

För att komma i form krävs inte bara att du börjar springa eller skaffa medlemskap på ett gym, det krävs också motivation. De flesta fitness-experter rekommenderar att du sätter mål som du sedan ökar svårighetsgraden på. Ett bra mål är att klara av att springa 5 km eller att träna i ett visst antal timmar i veckan och att sedan belöna dig själv med något du vill ha. Är du en gamer kan du hitta massor med roliga prylar hos Gameloot som exempelvis inredningsföremål, actionfigurer och pussel. Det slutar dock inte där!

Träna som ett monster eller en superhjälte

De flesta gamers har ett antal favoriter, både vad gäller spelen i sig och de olika karaktärerna i dem. Oavsett om du vill gestalta Geralt of Rivia från The Witcher eller Winston i Overwatch kan du klä dig till träningen med motiv från precis de spel du gillar. Det kommer peppa dig lite extra om du susar fram i skidspåret med en keps från Minecraft eller går till träningen med en gympapåse från World of Warcraft. Om du dessutom har skaffat dem genom att ha uppnått olika mål kommer du vara extra stolt över att visa upp dem – även om det bara är du själv som vet vad de innebär.

Utmana kompisarna

Om du tycker bättre om att träna i grupp eller att få med ett tävlingselement i din träning kan du utmana dina gamerkompisar. Med dagens teknik kan du till exempel skapa en grupp med medtävlare från dina favoritspel över hela världen där ni sätter utmaningar som att gå flest steg på en vecka eller en månad. Du kan självfallet också skapa ett eget träningsgäng med fysiskt närvarande kompisar och kollegor där ni peppar varandra och hittar på roliga aktiviteter. Skaffa några t-shirts eller kepsar i samma motiv för att öka på teamkänslan och ge järnet – det har aldrig varit roligare att träna!