Allmänt om fitness kalle  

Glöm inte bort övriga kroppen

När man tränar fitness är det ett stort fokus på muskler och på att aktivera så många delar av muskelmassan som möjligt. Men det är viktigt att ta hänsyn till andra delar av kroppen också, såsom tänderna till exempel. Att ta hand om sig på ett holistiskt sätt är viktigt även för att kunna prestera bättre på gymmet.

Fitness – en form av terapi

Det är ingen nyhet att det är bra för kroppen att träna och vara fysiskt aktiv. Att hålla på med fitness är inget undantag från den regeln. Även om fitness är en mer extrem form av att träna styrka, har det ändå stora fördelar för hälsan. Många som tränar fitness gör det inte bara för att de vill uppnå vissa estetiska mål med sin träning. De gör det även för att de mår väldigt bra både fysiskt och psykiskt av att hålla på med det. Om de känner sig arga eller frustrerade över något i sin vardag är ett pass på gymmet ett bra sätt att avreagera sig på ett konstruktivt sätt. Resultatet blir även att blodcirkulationen kommer igång, vilket i sin tur bidrar till ett bättre mående. Men det gäller att inte glömma bort övriga kroppen.

God tandhälsa – en del av fitnesskulturen

Man skulle kunna tro att det enda som spelar roll när man tävlar inom fitness är kroppsformen, men så enkelt är det inte. Man bör även ha en vit och fin tandrad. Att regelbundet gå till tandläkaren för att göra tandimplantat i Stockholm och få eventuella problem med tänderna åtgärdade, är lika viktigt som att se till att tänderna är vita och fina. Problem med tänderna kan ta energi och koncentration från träningen och bidra till att resultaten försämras. När man ska tävla är det även viktigt att man kan visa sig från sin allra bästa sida och kunna visa upp ett vitt och fint leende när man ler stort på scenen. Då har man en större chans att vinna tävlingen jämfört med sina motståndare. Att finslipa sitt yttre från topp till tå gör mycket för den mentala delen både innan och efter tävling om man vill få ett bra slutresultat.