Allmänt om fitness kalle  

Hudvård för gymmet

Det är inte bara kroppen som du ska ta hand om. Träning är väldigt bra för din hälsa men när du tränar mycket och svetten sprutar kan du få dålig hy i ansiktet om du inte har bra hudvård i din träningsrutin. Om du har en bra hudvårdsrutin kommer huden vara i lika bra form som din kropp. Om du vill investera i bra produkter för din hud ska du kolla in Hudoteket och deras sortiment. Du kan hitta produkter som är anpassade efter din hudtyp och tillståndet på din hy. De har produkter för alla hudtyper och om du är osäker på vilka produkter som passar dig kan du alltid kontakta kundtjänsten som hjälper dig.

Ta hand om huden efter träningspasset

När du tränar svettas du och om du inte tvättar bort svetten och bakterierna som du har fått i ansiktet kan du få blemmor och finnar. För att undvika det ska du innan du tränar ta bort din makeup. Din hud kommer må mycket bättre om den är ren och fräsch när du tränar. Vilken typ av träning du utför har också betydelse för huden och hur du ska hjälpa huden på bästa sätt. Om du exempelvis simmar är kloret i vattnet påfrestande för huden och då är det extra viktigt att rengöra och tillföra fukt direkt efter passet. För en strålande hud är nyckeln att rengöra, exfoliera för att sedan återfukta.

Bakterier på gymmet

När du tränar på gym ska du tänka på att det kan finnas mycket bakterier på utrustning och maskiner när det är många personer som använder samma. Om du då tar dig i ansiktet överför du bakterierna dit, vilket kan leda till problem med huden. Om du inte ska duscha direkt efter passet kan det vara en bra idé att ha några tvättservetter att rengöra ansiktet med direkt när du är färdig. Du kan även använda dem för att ta bort smink.