Allmänt om fitness kalle  

Skönhetstips till dig som tränar fitness

När du tränar är det viktigt att du tänker på din hy, speciellt i ansiktet. Att träna med smink är inte att föredra. Det bästa är att ta bort sminket innan träningen och sminka dig igen efter. Att ha en bra concealer är guld värt. Med den kan du dölja diverse plitor, blemmor, ojämnheter och rodnader på huden. Du trollar även snabbt bort mörka ringar runt ögonen med en concealer. Det finns concealer i flytande form, kräm och som stift. Om du tävlar i fitness är en concealer extra bra att ha. När du ska visa upp ditt bästa jag vill du ha bra smink som framhäver dig på bästa sätt. Försök att hitta ett märke och en nyans som passar dig. Du kan behöva en nyans på vintern och en annan på sommarhalvåret.

Smörj alltid in huden efter rengöring

När du tvättar bort sminket när du ska träna och på kvällen ska du tänka på att göra det på rätt sätt. Om du vill ha en frisk och välmående hud är det viktigt att du gör rätt. Om du gör fel kan du få rynkor, torr hy och inflammationer som resultat. Makeup och smuts täpper till porerna och därför är det viktigt att använda en rengöring som tar bort alla rester. När du rengör huden i ansiktet ska du återfukta den direkt med en kräm och eventuellt serum. Du behöver smörja in huden för att bevara både fukten och fettet. Genom att göra det förhindrar du att huden blir torr och åldras i förtid. Försök att hitta en bra kräm för din hud som är både återfuktande och återfettande. Om du är osäker på vad som passar dig kan du uppsöka en hudterapeut för att få råd.

Var försiktigt med huden

När du tar bort ditt smink ska du tänka på att inte gnugga för mycket på huden när du genomför själva tvätten och inte heller sen när du ska torka med handduken. Det kan bildas små sår om du tar i för hårt som skadar hudbarriären som i sin tur kan orsaka inflammationer. Hårdhänt gnuggande kan även resultera i rynkor och slapp hud på sikt. Ett tips är också att använda lagom varmt vatten när du ska tvätta ansiktet, för hett vatten torkar lätt ut din hud. Om du tränar varje dag och flera pass om dagen är det viktigt att du verkligen tar hand om huden och använder vårdande produkter.

Träningen är bra för huden

Träning har positiv effekt på huden genom att bland annat rensa bort slaggprodukter. Motion motverkar hudens åldrande. När du tränar ökar blodcirkulationen och näringstillförseln till huden, träning är generellt bra för hela kroppen.