Allmänt om fitness dcore.se  

Boosta din träning med de rätta träningskläderna

Träningskläder har en stor betydelse för din träning. De är inte kläderna som gör träningen men de har en stor inverkan på den. Om du har rätt träningskläder blir du motiverad att träna och kläder kan även göra träningen behagligare. Därför är det viktigt att du väljer träningskläder som är anpassade för den träningsform som du ska utföra och som passar din kropp. Träningskläderna som du bär bör du anpassa efter årstid om du tränar ute. Att du har bekväma kläder som du trivs i är också viktigt för att det ska kännas bra. Det är inte trevligt att göra knäböj med tights som visar hela rumpan eller åker ner.

Väj träningskläder i funktionsmaterial

Oavsett träningsform är det bra om träningskläderna andas och är av ett bra funktionsmaterial. När du svettas mycket är det speciellt bra att använda träningskläder som andas. Träningskläder i funktionsmaterial håller dessutom längre än vad bomullskläder gör. Bomull drar åt sig fukt och det är lätt att du blir kall om du svettas mycket. Funktionsmaterial släpper igenom fukten och du blir inte lika blöt och kall, de leder helt enkelt bort fukten från kroppen. För att det ska fungera optimalt ska du bära funktionskläder inifrån och ut. När du tränar utomhus, speciellt på vinterhalvåret vill du försöka hålla dig så torr som möjligt för att inte frysa.

Träningskläder för damer och herrar

Det är trevligt att bära fina träningskläder och det kan vara en motivationsfaktor att få köpa nya träningskläder och känna sig fin i löpspåret eller på gymmet. Det finns ett stort utbud av träningskläder för damer. Det viktigaste är att du prövar ut kläder som sitter bra på din kropp och som du tycker är bekväma. Du kan pröva dig fram till vad som passar dig bäst. Det är värt att lägga ner lite extra tid på att hitta rätt plagg. För damer är en bra sport-bh en bra investering. Den ska ge ett bra stöd till brösten och sitta bra. Det är lika viktigt för herrar som för damer att välja kläder i funktionsmaterial och som är bekväma. Herrar kan bli lika motiverade av snygga träningskläder som tjejer.

Välj skor efter träningsform

Oavsett om du tränar på gym eller är löpare är skorna viktiga. Om du tränar olika saker är det bra att ha olika skor. När du ska köpa nya skor ska du fundera över vad du ska träna och till vilka träningsformer de kan tänkas att passa. Löparskor passar inte så bra i gymmet. Alla fötter är olika och det gäller att pröva olika skor tills du hittar rätt modell för dig.