Allmänt om fitness kalle  

Hitta motionstillfällen i vardagen

Träning och motion är en av de viktigaste sakerna vi kan göra för att se till att vår kropp mår bra. Kroppen behöver rörelse för att hålla igång och inte bli stel eller åldras för fort. Det kan dock vara svårt att hitta motivation eller tid till att träna och då får du helt enkelt göra vad du kan istället. Ett smart sätt är att försöka hitta motionstillfällen i vardagen för att ge kroppen den motion den behöver. Med motion kommer även bättre mental hälsa och minskad stress, minskad risk för sjukdomar och bättre sömn. Vilket i det långa loppet gör att du kommer må bättre rent generellt.

Så hittar du motionstillfällen i vardagen

Att hitta vardagsmotion kan ibland vara lite mer tidskrävande och kan behöva planering i förhand. Men i slutändan är det ändå värt det eftersom du ger din kropp vad den behöver. Ett bra sätt att motionera i vardagen är genom att ta cykeln när du ska någonstans inom rimligt cykelavstånd. Det kan kräva en del tidsplanering och lite extra tid ifall det är mycket trafik som kan göra att du får stanna till några gånger eller cykla långsammare. Då är det smart att se till att hemmet och din arbetsplats har ett tryggt cykelställ där du kan ställa cykeln under dagen. Om du inte har ett cykelställ nära hemmet eller arbetet kan du kolla in https://www.cykelboxen.se/ som kan hjälpa dig med allt du behöver inom cykelställ. Om du vet att din cykel står tryggt är det lättare för dig att slappna av.

Andra sätt du kan hitta motion i vardagen på är genom att aktivt välja att ta det lite mer fysiskt ansträngande alternativet om du får sådana val. Till exempel att ta trappan istället för hiss eller rulltrappa. Eller att gå en liten omväg om du har tid över för att se till att du rör på dig så mycket du kan. För att få tillräcklig vardagsmotion kan du behöva lägga till lite egna promenader någon eller några gånger i veckan eller till och med ett kortare träningspass hemma. Om du har lite tid över, gör vad du kan för att röra på dig. Det kan du även göra om du ska träffa en vän, då kan ni tillsammans ta en promenad istället för att sätta er och fika eller äta något. Om ni behöver äta kan ni försöka hitta mat ni kan äta medan ni går som till exempelen wrap, varmkorv eller hamburgare. Den lilla extra ansträngningen varje veckan kommer din kropp och ditt välmående tacka dig för.