Allmänt om fitness kalle  

Låt träningen vara grunden i en hälsosam livsstil

Att bygga upp en hälsosam livsstil tar ofta tid, och du behöver ofta prova dig fram på vägen för att se vad som passar just dig. Men har du några prioriterade områden som utgör grunden till din hälsa och ditt välmående, har du kommit en bra bit på vägen. Här ska vi titta på några exempel som kan tjäna som inspiration.

Värdet av en välgörande dusch

För de allra flesta innebär en hälsosam livsstil ett visst mått av träning, och det är inte konstigt att just det är en av grundpelarna i mångas vardag. Att se till att röra på sig regelbundet, gärna genom olika typer av träning, stärker både kroppen, sinnet och humöret. Du mår bra både på kort och lång sikt och tillsammans med en näringsrik och varierad kost minskar du risken för många livsstilssjukdomar. Men en hälsosam livsstil handlar om mer än bara träning och kost. Det är också avgörande hur bra vår sömn är, hur vi hanterar stress, och vad vi omger oss med som gör oss inspirerade och fulla av glädje och energi.

Det kan låta simpelt, men att komma hem efter en lång dag och ta en välgörande dusch gör ofta underverk för din fortsatta kväll. Även om ditt hem inte är så stort kan du få in en duschkabin på blyga 70×90 och den kommer ändå låta dig njuta av det varma vattnet, de rengörande bubblorna och den mjuka vattenångan. Så förminska inte värdet av en skön dusch, oavsett om det är på morgonen, kvällen eller efter träningen – den verkar som en smärre pånyttfödelse, kanske speciellt efter ett skönt träningspass. Dessutom gör varmare vatten att dina muskler slappnar av och du kommer somna lättare när du går och lägger dig.

Positiva ringar på vattnet

När du har fått ett flöde i dina hälsosamma rutiner och de är ett stående och självklart inslag i din vardag, kommer den välgörande känslan sprida sig till flera områden i ditt liv. När du mår bra utstrålar du mängder av positiva energier vilket människor omkring dig kommer känna av och reagera på. Chansen är också stor att du kommer uppmärksamma fler möjligheter runt omkring dig vilket kan leda till fler spännande erfarenheter än innan. Genom att bestämma dig för regelbunden träning, bra mat och att bjuda in mer av det som får dig att må bra, skapar du förutsättningar för många fler positiva händelser i ditt liv.