Allmänt om fitness kalle  

Saker alla kvinnor bör ha i sin träningsväska

En träningsväska behöver inte vara stor och klumpig utan ska helst vara lite mindre så att du bara får plats med det nödvändigaste och som är lätt att bära. Helst en väska som du kan hänga över axeln eller bära på ryggen. Då blir det lättare att ta med den var du än går.

Hygienartiklar

Det är väldigt bra att ha med diverse hygienartiklar i din träningsväska så att du kan hålla dig ren och fräsch efter ett träningspass. Till exempel är det bra att ha med en tvål och lite schampo om du tränar på gym så att du kan duscha direkt efter och sedan kan gå till jobbet, möta upp vänner eller gå ut på stan. Det är även bra att ha en deodorant och en parfym dam så att du kan se till att du luktar lite extra gott efteråt. Andra hygienartiklar som kan vara bra att ha är body lotion och handsprit.

Träningskläder

Det är viktigt att du alltid har ett par rena träningskläder i din träningsväska. Då kan du snabbt byta om och träna i dina träningskläder och sedan byta tillbaka till dina vanliga kläder efter en skön dusch. När du tränar blir det extra kul om du har snygga träningskläder som du känner dig snygg och bekväm i. Då blir det roligare att träna. Du bör alltid ha med ett par tights, en t-shirt/linne, en sport bh och ett par bekväma skor. Även ett par rena underkläder och ett par strumpor är bra att ha.

Något ätbart

Efter ditt träningspass är det viktigt att du får i dig någon form av näring eller protein för att hjälpa kroppen återhämta sig snabbare. Att träning är viktigt vet alla om, men det är minst lika viktigt att äta i samband med träning för att kroppen ska må så bra som möjligt. Det spelar nästan ingen roll vad du äter men förslagsvis kan du ha med någon frukt, en proteinbar, proteinpulver eller något annat litet som enkelt kan få plats i väskan utan att mosas eller ta upp för mycket plats.

Övrigt

Beroende på vilken sorts träning du vanligtvis ägnar dig åt kan du behöva olika tillbehör i din väska. Men om du ska gymma eller göra något annat där du inte behöver ta med egna redskap finns några saker du bara inte får missa. Till exempel en vattenflaska så att du kan hålla dig hydrerad under träningspasset. Det är också bra att ha med en större handduk till duschen efteråt och en mindre handduk att använda till att torka svett under träningspasset. Du bör också alltid ha med vanliga plåster och skavsårsplåster ifall något skulle hända. Det är alltid bättre att vara förberedd på allt så att inget kan sätta stopp för ditt träningspass. I din väska bör du även ha några hårsnoddar så att du kan få bort håret från ansiktet, ett hänglås att låsa in din väska i omklädningsrummet med och ett par hörlurar så att du kan lyssna på peppande musik under träningspasset för att få en extra boost.