Allmänt om fitness kalle  

Bygg muskler med hjälp av träningsprogram

Oavsett om du har som mål att bli starkare, bygga muskelmassa, bränna fett eller allmänt tona kroppen är det viktigt att ha en träningsplan att följa för bäst resultat. Om du vill få lite extra hjälp med att forma midjan och bränna lite extra fett ska du testa en waist trainer som ger dig en snygg och timglasformad midja. Det är en effektiv träningskorsett men du ska tänka på att välja en storlek som passar dig. Om du vill få bästa möjliga resultat ska du kombinera den med kost och träning. Det viktiga med en waist trainer är att ha tålamod.

Struktur i träningen är viktigt

Det finns många anledningar till varför du ska följa ett träningsprogram om du vill uppnå ett visst mål och få resultat. Om du bara kör på känsla och tränar lite hur som helst kommer du kanske att få resultat men inte i närheten av vad du skulle kunna få om du följer ett bra träningsprogram. När det gäller stora förändringar som du vill åstadkomma med kroppen krävs det en tydlig och bra utformad plan. Dessutom kommer du förmodligen att följa planen även om du helst bara hade velat ligga kvar i soffan. Står det ben i planeringen kommer du helt enkelt att utföra passet. Hade du inte haft en plan hade du kanske hoppat över passet eller kört något annat.

Variation bygger muskler

En annan fördel med ett träningsprogram är att du inte övertränar en kroppsdel och missar en helt annan. I träningsprogrammet kommer du träna de delar som du fokuserar på och samtidigt ge kroppen den återhämtning den behöver. När du följer en plan med specifika övningar kommer du några veckor senare kunna mäta dina resultat. Det är mycket lättare att följa dina framsteg. Ett träningsprogram ger dig också variation. Musklerna ska helst tränas i olika vinklar och på olika sätt för att växa optimalt. Du kan inte heller köra ett och samma program för länge. Då vänjer sig kroppen med det och resultaten börjar utebli. Du behöver chocka kroppen genom att byta ut programmet med jämna mellanrum.

Välj träningsprogram efter mål

Vilket träningsprogram som du ska följa beror helt på vilka mål du har. Om ditt mål är att gå ner i vikt är styrketräning där stora muskelområden tränas och där du får upp pulsen ett bra upplägg. Om du vill ha bättre fysik ska du träna på ett annat sätt. Sedan spelar det stor roll hur många gånger i veckan du kan och vill träna.