Allmänt om fitness ivadmin  

Övningar för att bygga muskler

Den som vill bygga muskler på gymmet behöver veta vilka övningar som gör jobbet. Här kommer tips och idéer som som resultaten att komma snabbare.

Basövningar är grunden

Det går inte att bygga en stor och imponerande fysik med maskiner och små hantlar. Det kommer krävas att man utför basövningar som marklyft, knäböj och bänkpress för att nå riktigt långt fram. Det är bara i basövningarna man kan använda de riktigt tunga vikterna. Dock kan det vara bra att ta hjälp av en PT eller erfaren vän, för att få in rätt teknik. Förutom basövningarna ovan, kan man träna rodd-övningar, dips och pull-ups.

Variation är viktigt

Att göra samma övning varje pass, kommer inte att utveckla dig som snabbt som varierad träning gör. Kroppen behöver stimulans för att utvecklas, och därför är det smartare att använda sig av flera olika övningar. Det går också att använda sig av så kallade drop-set och superset, där man byter övningar och vikter konstant.

Maskiner eller fria vikter

Att använda fria vikter kommer alltid att vara överlägsna maskiner. Det är helt enkelt fler muskler som stimuleras med skivstänger och hantlar. Den som gillar maskiner i gymmet, kan utföra dessa övningar sist i träningsupplägget.