Allmänt om fitness ivadmin  

Nybörjarmisstagen i gymmet

Den som är helt ny i gymmet får här lite tips vilka misstag man bör undvika att göra. Man kan trösta sig med att alla har varit nybörjare och det viktiga är att man kommer igång.

Använda för tunga vikter

Den som är ny i gymmet behöver inte ta i för kung och fosterland. Dels har inte tekniken utvecklats, vilket gör att en skada kommer att komma som ett brev på posten. Den andra anledningen är att även måttligt tung belastning kommer ge minst lika mycket resultat. Som nybörjare kommer kroppen svara på nästan all form av träning. Vartefter man blir bättre kan man våga prova lite tyngre vikter vi exempelvis bänkpress och knäböj.

Tränga sig före

Man ska undvika att tränga sig förbi någon som är i färd med att lyfta en tung vikt. Även om just den hanteln man söker finns bakom personen, ska man respektera ett viss område runt om den som lyfter tunga vikter. Det krävs stor koncentration att exempelvis lyfta tunga vikter i bänkpress, så man vill inte att någon rör sig precis bredvid i onödan.

Orealistiska förväntningar

Det tar tid att bygga muskler. Det är lika bra att se träning som en livsstil, snarare än ett sätt att snabbt uppnå ett särskilt mål.