Allmänt om fitness kalle  

Vardagsmotion hemma

Ju äldre vi blir desto viktigare bli det att vi tar hand om vår hälsa, men det blir också mer och mer av en utmaning för varje år. Om du är mitt uppe i livet med jobb och barn så känns antagligen träning som något du inte har tid, pengar eller ork för att prioritera i ditt liv. Det behöver dock inte vara så avancerat att få in lite vanlig motion i vardagen.

Träning för hemmet

Har du mycket i vardagen så behöver du ett ett effektivt sätt att få så mycket motion som möjligt på kort tid. Som tur är så finns det bra metoder som bara kräver runt 20 minuter av din tid några gånger i veckan. Om det var ett tag sedan du tränade är det en bra ide att börja lugnt och inte kasta dig in i intensiv träning direkt. Ett bra tips är att köpa en prisvärd crosstrainer till ditt hem. En crosstrianer, eller elliptisk träningsmaskin, är perfekt för träning hemma och ger ultimat träning för hela kroppen. När man ser en crosstrainer så kan man tro att det är en trappmaskin och det stämmer till viss del. En crosstrainer räknas som en kombination av stegmaskin, löpmaskin och kondtionscykel. Den är dessutom oerhört skonsam för din rygg och belastar dina fötter, knän och fötter väldigt lite. Det är även en skonsam träning för dig som är gravid. Rörelserna i en crosstrainer brukar jämföras med en längdskidåkares.

Lägg upp träningschema för bäst resultat

Motivation kan alltid vara knepigt när man ska komma igång i början. Vi människor mår alltid bra av rutiner så lägg upp ett träningsschema ganska så omgående. Starta med 20 min per dag och gärna fem dagar i veckan. Placera din crosstrainer där du samtidigt kan distrahera dig själv, kanske framför tv:n eller där du kan lyssna på musik i lugn och ro. När du är lite mer igång så är det dags att börja lägga upp längre pass och gärna intervallträning. Crosstrainern används också ofta för uppvärmning och när du har motivationen att fortsätta utveckla din träning, kanske med styrka eller yoga så kommer du fortfarande ha användning för din crosstrainer. Glöm heller inte att stretcha ordentligt efter ett pass och gör gärna några avslappningsövningar. Drick alltid mycket vatten när du tränar så du inte blir uttorkad.